Kapuśniak na wędzonce

Kapuśniak na wędzonce

Uwielbiasz kapuśniak? Mam dla ciebie wyjątkowy przepis na jego zrobienie. Zobaczysz jak tobie i twoim bliskim będą się uszy trzęsły wraz z jedzeniem kapuśniaka na wędzonce i nie musisz lecieć do najlepszej restauracji po gotowe danie. Składniki 50 dag kapusty kiszonej 10 dag wędzonego boczku 4 ziemniaki Cebula Marchewka Kawałek selera Pietruszka 1 litr bulionu wołowego 3 ząbki czosnku 2 suszone grzyby Łyżka przecieru pomidorowego 2 liście laurowe Po 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu 2 łyżki oleju Cukier Sól Przygotowanie: Grzyby namocz, z kapusty kiszonej odciśnij sok – zbyt kwaśną najpierw pomocz w wodzie, poszatkuj kapustę kiszoną. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Boczek pokrój. Rozgrzej olej, zeszklij cebulę oraz czosnek, dodaj boczek i wszystko zarumień. Dołóż poszatkowaną kapustę kiszoną, dodaj przecier, grzyby, liście

Comments are closed.