Wady i zalety cateringu norweskiego

Wady i zalety cateringu norweskiego

Catering norweski jest jedną z najbardziej rygorystycznych diet odchudzających. Trwa 14 dni i nie toleruje żadnych odstępstw od ściśle określonych zasad. Dieta mimo swojej restrykcyjności ma swoich zwolenników którzy widzą w niej nie tylko wady ale też i zalety.
Zalety diety norweskiej:

  • daje wspaniałe efekty w zakresie odchudzania w ciągu 14 dni można schudnąć 8 – 10 kilogramów, a nawet są osoby, które „zgubiły” więcej kilogramów;
  • dość prosta w realizacji. Porównując do innych diet nie ma żadnych skomplikowanych czy wymyślnych potraw – obejmuje ona zaledwie kilka produktów;
  • podobno efekt jojo występuje rzadziej niż w innych dietach.

Wady diety norweskiej:

  • jest bardzo rygorystyczna i niewiele osób jest wstanie wytrwać do końca. Potrzeba dużo samozaparcia i dużych pokładów silnej woli, aby dotrwać do końca;
  • menu nie jest zbilansowane i nie dostarcza organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych, nie tak jak w przypadku cateringu dietetycznego np. jest w niej zdecydowanie zbyt dużo jajek;
  • dieta jest dość monotonna;
  • dieta norweska nie należy do najzdrowszych diet;
  • wiele osób uważa, że dieta jest niesmaczna.

Opracowanie diety http://fitking.pl

Comments are closed.